27 Ekim 2014 Pazartesi

Anime üstüne az birşey

Merhaba arkadaşlar bugün anime kültürü ve bunun bizim üzerindeki etkilerini yazıcam . Şimdi bir soru sorucam küçükken star tv'de  yayınlanan lastik çocuk bu çizgi filmi izleyen var mı aranızda ? Ben izlemiş biri olarak çok sevmiştim ve şöyle düşünürsek türkiyede yanlış hatırlamıyorsam 2001 veya 2002 de yayınlanmıştı. Yada kız arkadaşlar için soruyorum ay savaşçıları gibi efsane çizgi filmi unutmak mümkün mü ? Fakat herşey aslında büyüyünce değişiyor ilk olarak çizgi film izlemek bırakılıyor ve ailenin izlediği şeyleri izlemek zorunda kalıyorsun sonra okul vs vs derken bu yaşına kadar geldin ve şuan o küçükken zevkle izlediğin şeyler sana aşırı itici geliyor olmalı. Bende aynı fikirdeyim ama sadece çizgi filmi kısmına sonuçta kalkıp pepe veya çakmaktaşları izleyemem artık mutlu etmezler beni. Şimdi başlığımın konusu olan anime kültürüne gelelim aslında anime biraz daha üst yaşlara hitap eden uzak doğu çizgi filmi ve seslendirme sanatı olarak tanımlayabilirim.Şimdi hadi zamanda geçmişe gidelim ve bizim lastik çocuk ne olmuş bir bakalım.  
Umarım biraz klasik okumanızdan sizi alıp sıkılmamanızı sağlamışımdır. Neyse öğrendik ki lastik çocuk olmuş one piece bir hikayesi olan türkiyedeki çoğu diziden iyi olan bir anime. İçinde dostluk,hedefleri doğrultusunda her şeyi yapabilceklerini,insanların değişebilceğini gösteren bir animedir. tabi bunun yanında kavga ve şiddet kısmınıda ekleyeyım bu eklemeler zaten yetişkinlere uygun olduğunu gösteriyor. Zaten anime kültürünün büyük babaları bazı animelerdir bunlar asla yarıştırılmamalısınız çünkü pişman olursunuz ben 670 bölüm one piece izledikten sonra naruto birinci olamaz diye düşünürüm sonra pat diye ağzıma oradan
 Katon Ryuuka no Jutsu yerim bu yüzden efsane animeleri söyleyip herhalde bitirmek lazım umarım birazda olsa fikirlerinizi değiştirebilirim anime konusunda.


                                                                EN İYİLER

1)Naruto and Naruto Shippuuden

















2)One Piece















3)Bleach



















4)Shingeki No Kyojin (attack on titans )

























5)Fairy Tail











6)Death Note (Az kalsın unutuyordum )















7) Full Metal Alchemist BrotherHood
















8)Hellsing









9)Afro Samurai

















10) Btooom




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder